De voordelen van zonnepanelen

De zon wordt een steeds grotere concurrent van onze stroomleveranciers en kan uw huishouden van milieuvriendelijke en voordelige stroom voorzien.

De prijs van zonnepanelen

De prijs van de zonnepanelen is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid zonnepanelen die u gaat installeren. Een gemiddelde installatie met 10 vierkante meter panelen kost ongeveer € 4.000. Door de overheid is er ook een subsidie voor zonnepanelen beschikbaar die een flinke besparing kan opleveren.

Levensduur zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. Gemiddeld verdient een huishouden de aanschafprijs van de installatie binnen 10 jaar terug. Dit betekent dus dat je na tien jaar kunt profiteren van gratis stroom.

Grijze energie wordt steeds duurder

Wat ook meespeelt in deze berekening, is het feit dat reguliere stroom in de loop der jaren alleen maar zal stijgen. Dit maakt het kostenplaatje voor de aanschaf van zonnepanelen dus nog aantrekkelijker.

Meer informatie over subsidies en de kosten voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen kunt u vinden op de website van uw netwerkbeheerder.

Vergelijk hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonnepanelen

particulier of bedrijf ?*
Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bericht
   
 Deel deze pagina: