Het voordeel van zonnepanelen

Grijze energiebronnen zoals bijvoorbeeld aardgas of –olie worden steeds schaarser waardoor de energieprijzen almaar blijven stijgen. Daarnaast zijn grijze energiebronnen ook nog eens, in meerdere aspecten, belastend voor het milieu.

Door zonnepanelen te plaatsen, boort u echter een onuitputtelijke en schone energiebron aan. Veel mensen twijfelen nog over het plaatsen van zonnepanelen, het zou duur zijn en uiteindelijk weinig opbrengen. Om u van het tegendeel te overtuigen van het nut van ervan, zetten we hier het voordeel van zonnepanelen uiteen.

Opbrengst zonnepanelen

Zodra de zonnepanelen geplaatst zijn en in werking gesteld, gaat u geld besparen. Een gemiddeld huishouden met een gemiddeld energieverbruik bespaart ongeveer €400 per jaar.

Met de stijgende energieprijzen wordt dit bedrag uiteraard alleen maar hoger. Is de opbrengst van zonnepanelen groter dan het verbruik, dan koopt het energiebedrijf deze overtollige elektriciteit van u terug en bespaart u dus nog meer.

Prijs zonnepanelen

De investering die u moet doen om een zonnepanelen systeem te laten installeren is natuurlijk niet gering. Maar daar staat tegenover dat u in aanmerking komt voor subsidies voor zonnepanelen van de overheid.

De overheid stimuleert zo de consument om over te stappen op groene energie en met de subsidies voor zonnepanelen kan de prijs van zonnepanelen eigenlijk geen onoverkomelijk probleem zijn.

Voordelen zonnepanelen

We zeiden het al; met zonnepanelen bespaart u het milieu en uw portemonnee. Zonnepanelen zijn veilig en kosten maar weinig onderhoud. Ook het gebruikte materiaal is milieuvriendelijk want het kan allemaal hergebruikt worden.

Daarnaast verhoogt een zonnepanelen systeem ook nog de waarde van uw huis en het energielabel van uw woning.
Deel deze pagina: