Kost zonnepanelen

Zonnepanelen zijn natuurlijk een ideale manier om gebruik te maken van schone energie. Zonnepanelen hebben 2 significante voordelen. Het eerste voordeel is dat u bespaart op energiekosten en met de almaar stijgende energieprijzen wordt dit voordeel in de loop der jaren alleen maar groter.

Ten tweede vormt zonne-energie ook geen belasting voor het milieu en dat is een voordeel dat op de lange termijn waarschijnlijk van levensbelang zal zijn!

Kostprijs zonnepanelen

Waarom stappen we dan niet met zijn allen direct over op energiewinning met behulp van zonnepanelen? Helaas is voor veel mensen de hoge prijs van zonnepanelen een te hoge drempel.

Zeker in deze tijd van economische crisis is de kost van zonnepanelen voor de meeste particulieren simpelweg te hoog.

Gelukkig is de prijs van zonnepanelen de laatste jaren wel omlaag gegaan. Maar u betaalt toch nog rond de 1000 euro per paneel waardoor een compleet systeem al snel enkele duizenden euro’s kost.

Subsidies zonnepanelen

Gelukkig hoeft u de kost van zonnepanelen in 2013 niet alleen te dragen. De subsidies zonnepanelen zijn helaas wel omlaag gegaan, maar het totale plaatje voor de gehele investering is nog steeds de moeite waard.

Als u alle factoren samentelt zoals de kostprijs, installatiekosten, subsidies en besparing op de energierekening, zult u de kost van zonnepanelen, aangeschaft in 2013, in ongeveer 9 jaar terugverdiend hebben. Daarna heeft u dus compleet gratis energie.

Zonnepanelen gaan ongeveer 30 tot 40 jaar mee en dat betekent dat u 20 à 30 jaar lang van gratis energie kunt profiteren!
Deel deze pagina: