Kosten zonnepanelen

Voordat u gaat berekenen wat de opbrengsten en kosten van zonnepanelen zijn, is het verstandig om het jaarlijkse energieverbruik van uw huishouden goed in beeld te hebben. Ook is het handig om te bedenken hoeveel u wilt besparen op dit verbruik.

Prijs zonnepanelen

De prijs van een zonnepanelen installatie is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoeveel panelen u wilt gaan plaatsen.

Aantal zonnepanelen

Per paneel moet u denken aan een productie van ongeveer 240 Wattpiek. In Nederland of België gelijk staat aan ongeveer 0.85 kWh. Een zonnepaneel levert dus gemiddeld 204 kWh per jaar. Een gemiddeld zonnepaneel kost ongeveer € 400.

Verder is de installatie van de zonnepanelen een aanzienlijk deel van de kosten. Wanneer u 8 panelen professioneel laat instaleren, zal dit ongeveer 800 Euro kosten

Plaatsing van de zonnepanelen

De geschiktheid van uw woning is ook een belangrijk element. Als u bijvoorbeeld een plat dak heeft, zal u ook een console in uw kostprijs moeten berekenen. Ook is er de mogelijk om een meter te koppelen aan uw installatie waardoor u precies kunt zien hoeveel energie er geproduceerd wordt.

De overheid heeft in de meeste gevallen een subsidie beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen.
Deel deze pagina: