Vreg zonnepanelen

Heeft u besloten om zonnepanelen te plaatsen? Dan komt er zeker heel wat op u af en u zal allicht ook heel wat vragen hebben; wat is de prijs van zonnepanelen, hoe zit het met de subsidies voor zonnepanelen, maar ook moeten de panelen gekeurd worden, moet ik ze aanmelden bij de netbeheerder en nog veel meer.

Over de prijs van zonnepanelen en de subsidies voor zonnepanelen kunt u elders op deze site lezen. In dit artikel gaan we verder in op de keuring en de aanmelding bij het VREG en uw netbeheerder.

Hoe gaat het verder na de plaatsing van uw zonnepanelen?

Als de zonnepanelen eenmaal op uw dak bevestigd zijn, moeten ze gekeurd worden; de zogenaamde AREI-keuring (AREI = Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) waarmee de installatie gekeurd wordt op veiligheid. U mag de panelen niet in gebruik nemen voordat deze keuring is uitgevoerd.

Vreg zonnepanelen

Is uw installatie goedgekeurd, dan mag u de zonnepanelen in gebruik nemen. De installatie moet dan wel zo snel mogelijk worden aangemeld bij de VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt).

Op de website van de VREG kunt u het benodigde formulier invullen. U kunt ook een formulier aanvragen om uw installatie schriftelijk aan te melden.

Tot slot moet uw installatie nog aangemeld worden bij de netbeheerder, ook daarvoor kunt u op de site van VREG de benodigde formulieren invullen.

Hierna bent u met uw zonnepanelensysteem aangesloten op het netwerk van de netbeheerder. Daarna zal u snel aan uw energierekening merken dat deze drastisch omlaag gaat, en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen!
Deel deze pagina: