Kostprijs zonnepanelen

De kostprijs van zonnepanelen wordt bepaald door verschillende factoren. U weet dat er veel is veranderd betreffende de subsidies en premies voor zonnepanelen voor 2013. Al die veranderingen zijn bepalend voor de kostprijs van zonnepanelen. Natuurlijk speelt ook de aanschafprijs een grote rol in de kostprijs van zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen is over de jaren sterk gedaald, de grootste reden van deze daling is de onderlinge concurrentie. 

kostprijs zonnepanelenSubsidies van zonnepanelen

De subsidies van zonnepanelen zijn weliswaar minder geworden voor 2013, maar er zijn nog steeds subsidies voor zonnepanelen. De terugverdientijd van zonnepanelen voor 1 augustus 2012 lag tussen 5 en 7 jaar. Voor 2013 ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 7 en 10 jaar, dit verschil is niet zo heel groot. Het verschil tussen de terugverdientijd is daarom niet groot omdat de zonnepanelen een steeds langere levensduur hebben.

Zonnepanelen

Ondanks de veranderingen in 2013 van de subsidies en de te betalen netvergoeding, is het nog steeds interessant om te investeren in zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen is erg gedaald de laatste jaren. De terugverdientijd van de zonnepanelen is duurt nu iets langer.

Tegenover een lager terugverdientijd van zonnepanelen staat, dat zonnepanelen een steeds langere levensduur hebben. En met de steeds duurder wordende energieprijzen, zijn zonnepanelen nog steeds een goede optie.

Vergelijk hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonnepanelen

particulier of bedrijf ?*
Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bericht
   
 Deel deze pagina: