Kostprijs zonnepanelen 2013

Met zonnepanelen op het dak van uw woning levert u een grote bijdrage aan het behoud van het milieu en kunt u zichzelf voor een groot deel bevrijden van de druk van de stijgende energieprijzen.

Het is dus een investering die u in de loop van de tijd vanzelf terug verdient. Maar hoe zit het nu eigenlijk precies met zonnepanelen; wat kost het, hoeveel subsidie kan u krijgen en in hoeveel tijd kan u de zonnepanelen terugverdienen?

Prijs zonnepanelen in 2013

De kostprijs van zonnepanelen in 2013 is afhankelijk van het soort zonnepanelen dat u kiest, hoeveel panelen u laat plaatsen en uiteraard ook van de prijs die de leverancier rekent.

Maar wat de prijs van zonnepanelen uiteindelijk ook is, dit zijn eenmalige kosten; Zodra het systeem draait, begint u al met terugverdienen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Ook de terugverdientijd van zonnepanelen is niet zomaar even te zeggen. Dit hangt uiteraard samen met de kostprijs van de zonnepanelen, het rendement ervan en ook enkele andere factoren.

Zo moet u ook rekening houden met de subsidies voor zonnepanelen, de breedtegraad van uw woning, de hellingsgraad van het dak en of er veel objecten in de buurt zijn die schaduwen op uw zonnepanelen werpen zoals hoge gebouwen of bomen.

Toch kan men u wel een ruwe schatting geven; de kostprijs van in zonnepanelen 2013 ligt al snel tussen een bedrag van 8.000 à 9.000 euro.

De subsidies voor zonnepanelen in 2013 zijn vastgesteld op 22,6 euro/1000Kwh opgewekte stroom in de vorm van groenestroomcertificaten. Dat betekent dat de terugverdientijd voor een gemiddeld verbruik ongeveer 8 à 9 jaar is.

Vergelijk hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonnepanelen

particulier of bedrijf ?*
Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bericht
   
 Deel deze pagina: