De prijzen van zonnepanelen

De prijzen van zonnepanelen hangen samen met de kosten van de productie, het rendement dat wordt behaald en de mogelijkheid van subsidies. 

prijzen zonnepanelenVoor de consument wordt het steeds aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. Niet alleen zijn de prijzen van zonnepanelen alsmaar aan het dalen, maar ook zijn er in België diverse mogelijkheden voor het krijgen van een subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen. Bovendien kunt u heel wat voordeel doen op de aankoop van uw zonnepanelen door prijzen te vergelijken via een groepsaankoop voor zonnepanelen.

Rendement zonnepanelen

De kosten worden verder nog omlaag gedrukt doordat het rendement van zonnepanelen in de loop van de afgelopen jaren steeds meer is toegenomen.

Was het rendement bij de allereerste zonnecellen nog slechts 1%, wat wil zeggen dat een zonnepaneel slecht 1% van het licht dat erop valt in stroom omzet, tegenwoordig hebben zonnepanelen een rendement van meer als 20%. 

De productie van zonnepanelen

De productiekosten zijn de meest bepalende factor van de prijs van zonnepanelen. De kosten die verbonden zijn aan de productie hebben tot nu toe vooral ervoor gezorgd dat zonnepanelen niet op grote schaal werden toegepast, omdat de prijzen van de zonnepanelen nog aan de hoge kant waren.

Maar daar is verandering in gekomen. De kosten van de productie van zonnepanelen is de laatste jaren met ongeveer 60% gedaald. De gemiddelde terugverdientijd voor de consument is daarmee van 7 tot 10 jaar geworden. De levensduur van zonnepanelen is zeker 20 jaar, maar vaak nog langer. Hiermee wordt de aanschaf van zonnepanelen een voordelige investering.

Vergelijk, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonnepanelen

Voornaam*
Familienaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Gemeente*
Bericht
   
 Deel deze pagina: