Zonnepaneel

Zonnepanelen zijn een goede manier om te werken aan een milieu met een schonere toekomst. Onze mooie planeet raakt steeds meer vervuild en zonne- en windenergie zij daarom de energie van de toekomst!

Om de mensen te stimuleren over te gaan tot de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen, geeft de Belgische overheid interessante subsidies voor zonnepanelen. Zo worden zonnepanelen nog interessanter!

zonnepaneelRendement zonnepanelen

Belangrijk voor de aanschaf van zonnepanelen is het rendement. Zonnepanelen met een hoog rendement leveren meer energie met minder zonnecellen, maar zijn ook duurder. Aan de andere kant hebt u ook minder panelen nodig om hetzelfde resultaat te behalen. 

Zonnepanelen met monokristallijne zonnecellen hebben het hoogste rendement. Polykristallijne zonnepanelen zijn goedkoper, maar u hebt er ook meer van nodig. Ga bij de aanschaf uit van de maat van uw dak en kijk wat de beste en voordeligste oplossing is.

Hebt u een klein dak, dan zijn hoogrendement zonnepanelen waarschijnlijk het beste. Hebt u daarentegen veel ruimte op het dak, dan zijn de polykristallijne panelen voordeliger.

Werking zonnepanelen

De zonnecellen zetten zonlicht om in elektrische energie. De omvormer zet deze energie om in 230V wisselstroom en voegt het toe aan de elektriciteit van de woning. Overtollige elektriciteit wordt vervolgens aan het openbare elektriciteitsnet teruggeleverd, zodat u een maximaal rendement op uw zonnepanelen kunt behalen. 
Deel deze pagina: