Zonnepanelen

Als u zonnepanelen aanschaft in 2015, dan moet u er rekening mee houden dat er bepaalde wijzigingen zijn doorgegaan. Zo werden de subsidies voor zonnepanelen en de kosten voor het gebruik van het stroomnet gewijzigd.

zonnepanelen

Netvergoeding

Een van de nieuwe maatregels is dat particulieren een netvergoeding moeten gaan betalen van vijftig Euro per Kilowatt. Deze maatregel treft iedereen die een installatie heeft met een vermogen tot 10 Kilowatt.

U als particulier, moet een dergelijke vergoeding betalen voor het ‘dubbel gebruik’ van het stroomnet. Het dubbel gebruik van het stroomnet wil zeggen, u neemt stroom van, en geeft stroom terug aan het net.

Toch loont het zich nog steeds om zonnepanelen aan te schaffen. Want de kosten van zonnepanelen dalen elk jaar en de kwaliteit van zonnepanelen wordt steeds beter.

Prijs zonnepanelen

Er is een sterke concurrentie onder de aanbieders van zonnepanelen en dit heeft een gunstig effect op de prijs van zonnepanelen. Omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden wordt de terugverdientijd ook steeds minder.

De prijs van zonnepanelen is over de laatste drie jaar gedaald met maar liefs achttien procent! Het rendement van zonnepanelen ligt helemaal aan de kwaliteit van de zonnepanelen. De plaatsing van zonnepanelen is ook bepalend voor een goed rendement van zonnepanelen.

U kunt de subsidie van zonnepanelen in mindering brengen op kosten van zonnepanelen. Bij het gebruik van een zonnepaneel zal uw stroomrekening aanzienlijk omlaag gaan. Een lage energienota en de subsidie die u ontvangt, maakt dat het zich loont om zonnepanelen aan te schaffen.

Vraag hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonnepanelen

Voornaam*
Familienaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Gemeente*
Bericht
   
 Prijzen zonnepanelen 2013
Zonnepanelen plaatsen
Kostprijs zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen
Zonnepanelen forum
Werking zonnepanelen
Kostprijs zonnepanelen 2013
Installateur zonnepanelen
Het voordeel van zonnepanelen
Kosten zonnepanelen
Belastingsvoordeel zonnepanelen
Terugverdientijd zonnepanelen
Groenestroomcertificaten zonnepanelen
De voordelen van zonnepanelen

Deel deze pagina: