Zonnepanelen prijzen

Sinds de subsidieregelingen begin dit jaar gewijzigd zijn, is er grote onduidelijkheid ontstaan omtrent de zonnepanelen prijzen. Is het nog wel rendabel om in zonnepanelen te investeren?

Prijs zonnepanelen 2013

zonnepanelen prijzen

De prijs van zonnepanelen is afhankelijk van voor welk soort panelen u kiest, waar u ze aanschaft en door wie u ze laat plaatsen.

De prijs van het zonnepaneel zelf zegt bovendien niet zo veel; u moet naar de prijs van het gehele systeem kijken. Dat systeem (en dus ook de prijs) bestaat uit meerdere onderdelen; de panelen, de omvormer, de bekabeling, de montagesets, eventueel een meter, een meetstation en de consoles.

Daarnaast komen er nog installatiekosten bij. Wat we wel kunnen zeggen, is dat de kostprijs enorm omlaag is gegaan de laatste jaren. In 2009 betekende een zonnepanelensysteem nog een gemiddelde investering van ongeveer €25.000 terwijl dat in 2013 nog maar zo’n € 6.000 à 7.000 is.

Subsidies zonnepanelen

In vergelijking met vorig jaar is de subsidie voor zonnepalen omlaag gegaan terwijl de prijs van zonnepanelen in 2013 ongeveer dezelfde is als in 2012. Dat betekent dat het vorig jaar veel rendabeler was om in zonne-energie te investeren dan dit jaar, maar toch is het ook in 2013 nog steeds heel interessant!

Ook in 2013 krijgt u namelijk nog een vergoeding van in de vorm van een groenestroomcertificaat. Dit komt neer op 22,6 euro/1000Kwh geproduceerde stroom.

Vergelijken we de totale kosten van op 25 jaar van zonnepanelen en grijze energie, dan zien we dat grijze energie bijna vier keer zoveel kost! Kortom, een zonnepaneleninstallatie is een rendabele investering!

Vergelijk hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonnepanelen

Voornaam*
Familienaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Straat + huisnummer*
Postcode*
Gemeente*
Bericht
   
 Deel deze pagina: